izv. prof. prim. dr. sc. Katarina Dodig Ćurković, dr. med, specijalista opće psihijatrije, subspecijalist dječije i adolescentne psihijatrije i forenzičke psihijatrije

Profesorica je pročelnica Zavoda za dječju i adolescentnu psihijatriju, koji se jedini u Hrvatskoj izdvojio iz odrasle psihijatrije 2016. godine i primjer je samostalne ustrojbene jedinice koja kroz multidisciplinarni pristup u radu i organizirana 24 satna dežurstva skrbi o mladima do 18 godine života sa psihičkim poremećajima. Autorica je niza radova objavljenih u visoko citiranim časopisima sa snažnim impaktom, od kojih dva i u Lancet Psyhiatry. Uže područje djelovanja je auroagresivna i suicidalna ponašanja u mladih, forenzički slučajevi i položaj djece i adolescenata u sudskoj praksi, uz farmakoterapiju. Sudjeluje kao predavač na tri fakulteta: Medicinski, Stomatološki i Pravni fakultet u Osijeku, radi kontinuirano na promociji važnosti mentalnog zdravlja mladih, kolumnistica je u Glasu Slavonije, sudionica niza projekata u inozemstvu i kod nas, u sklopu povjerenstva pri ministartvu zdravstva je sa kolegama osigurala minimalne prostorne i kadrovske uvjete za dječju i adolescentnu psihijatriju, aktivno zagovara destigmatizaciju mentalnih poremećaja i važnost mentalnog zdravlja, kao i implementaciju kolegija mentalnog zdravlja u kurikulume i obrazovnog sustava. Majka je Vidu koji je sada maturant Opće gimanzije i Niki koja je treća godina stdija medicine u Zagrebu.
U slobodno vrijeme trenira power body i jogu, druži se sa prijateljicama, održava obiteljski vrt i htjela bi napisati novu knjigu o tome kako ne postoji savršeni roditelj niti savršeno dijete.
Inače je rođena u Metkoviću, srednju školu završila u Americi i stjecajem životnih okolnosti živi i radi u Osijeku.